Vanavond in dit huis:
Erik's favorieten-menuEten is toch een van de belangrijskte zaken van het leven. En lekker eten maakt het ook nog eens vermakelijk. Maar ja, wat is lekker eten? Dat verschilt natuurlijk per persoon. Voor mij is lekker eten, eten dat goed is klaargemaakt, wat een redelijke portie heeft, maar bovenal, wat niet al te complex in elkaar steekt. En omdat we deze week ons eten mogen serveren, leek het mij wel mooi om een aantal van mijn favorieten te presenteren.
Menu: Voorgerechten* Garnalencocktail op een klein slabedje met stukjes tomaat, met heerlijke cocktailsaus
* Goedgevulde stevige erwtensoep met verse rookworst en roggebrood met spek
* Salade met brie, walnoten en appel
Hoofdgerecht* Kipcordonbleu, aardappelkroketjes, verse appelmoes
* Goedgevulde mihoen gevuld met kip, met sateh, satehsaus en een gebakken ei
* Bakcamembert met preiselbeersaus, frietjes en sla
Nagerecht* Aarbeientrifle
* Vlaflip van slagroomvla, romige yoghurt en verse vruchten
* Warme apfelstrudel met een bolletje ijs, warme vanillesaus en slagroom
Voorgerechten:
* Garnalencocktail: Man, wat zijn garnalen toch heerlijk, waarbij natuurlijk de Hollandse garnalen de lekkerste zijn. Daar krijg ik werkelijk geen genoeg van. Deze cocktail bestaat dus uit verse Hollandse garnalen met een heerlijke zelfgemaakte cocktailsaus. Natuurlijk geserveerd op een bedje van heerlijke verse sla met tomaten.
* Erwtensoep: Ik ben geen groot fan van soepen, maar erwtensoep? Heerlijk, vooral als de soep lekker stevig is, met verse rookworst er doorheen. Daarom zal de erwtensoep worden bereid van de beste erwten, met alles wat men zich van een erwtensoep mag wensen erdoorheen. En natuurlijk voldoende verse rookworst erdoorheen. En zoals een goede erwtensoep betaamd krijg je er roggebrood met spek bij.
* Walnotensalade: Ja, ja, zelfs ik vind salade op zijn tijd wel lekker. Het liefst heb ik er kip of ham door, maar een vegetarische salade kan ook heerlijk zijn. Vanavond serveren we een salade met walnoot, appel, en romige Franse briestukjes.
Hoofdgerechten:
* Kipcordonbleu: Zoals de meesten vast wel weten is dit mijn absolute favoriet onder de hoofdmaaltijden, dus dit mag gewoon niet ontbreken op mijn menu. De cordonbleu is gemaakt van de mooiste kip, met romige kaas en lekkere parmaham erin. Het zal geserveerd worden met aardappelkroketjes en huisgemaakte appelmoes.
* Mihoen: Chinees is echt heerlijk, waarbij ik mihoen de beste smaak vind hebben. Maar... het moet natuurlijk wel goedgevuld zijn, zoals bij mijn menu. Deze mihoen heeft verse Chinese groenten erdoor, en lekkere kipstukjes, en ook wat hamblokjes. Daarnaast krijg je een satehstokje met naar keuze varkens of kippenvlees, met satehsaus, en natuurlijk een gebakken ei.
* Bakcamembert: Heerlijk als voorgerecht, heerlijk als snack, maar bovenal als hoofdgerecht. Gebakken camembert kan je werkelijk overal bij eten. De camembert is natuurlijk vers, dus niet uit de diepvries. Het wordt geleverd met lekkere preiselbeersaus. Friet met saus naar keuze en sla met tomaat en rozijnen maken het geheel af.
Nagerechten:
* Trifle: Absoluut het lekkerste toetje dat er bestaat, maar... dan wel graag de echte Engelse trifle gemaakt met zelfgemaakte custard en creme. Jullie krijgen hier een heerlijke trifle met onderop gebroken koekjes, daarop een laagje aardbeien in gelatine, zelfgemaakte custard, weer een laagje aardbeien, en heerlijke slagroomachtige creme. Afgemaakt met nog wat stukjes aarbei en hagelslag.
* Vlaflip: Slagroomvla is de lekkerste vla die er is, en in combinatie met yoghurt en vruchtjes echt een feestelijk toetje. Zoals gezegd, de flavlip bestaat uit slagroomvla, roomyoghurt, verse vruchten van het eiland, en natuurlijk, zoals het een echte vlaflip betaamd, limonadesiroop.
* Apfelstrudel: Warme apfelstrudel met Kerst. Mmm, dat is echt heerlijk in de winter. Alhoewel, wat mij betreft het hele jaar door. De zelfgemaakte apfelstrudel wordt warm geserveerd met warme vanillesaus erbij. Een bolletje vanille-ijs en slagroom maken het af.
Eet smakelijk!