Ter ere van carnaval het
11-11-FEESTJawel, vandaag is het de 11e van de 11e; voor een grote groep nederlanders het begin van het mooiste seizoen van het jaar: het carnavalsseizoen. En ook bij de fanclub van LdHmolletje kan dat natuurlijk niet ontbreken. Nadat vanochtend om 11 minuten over 11 onze prins carnaval van Survivor is gekozen (wie anders dan onze Nieky).
Maar het volgende feest staat al voor de deur. Vanavond om 11:11 zullen we dit met een verrassend diner gaan vieren. En voor degenen die te moe zijn, zal het menu ook morgen nog te verkrijgen zijn. Jawel, met een speciaal carnavalsmenu. Wat zal er zoal op het menu staan?
NonnevotteNonnevotte, oftewel 'het achterste van een kloosterzuster', is een is een gebakje in de vorm van een lus met een losse knoop. Oorspronkelijk uit Sittard heeft het ook de rest van carnavalminnend Nederland veroverd. Nonnevotten bestaan uit meel, gist, melk, zout, boter, basterdsuiker en olie of reuzel, en worden gefrituurd. Het bestaat al sinds de 17e eeuw.
Tete de veauDeze 'Kop van het kalf' bestaat uit kalfsvlees en champignons, met daarbij een gebonden tomatensaus, op smaak gebracht met peper, zout en het laten meesudderen van een laurierblaadje. Dit oorspronkelijke Franse armeluisgerecht is echter zeer populair op carnavalsfeesten en kermissen.
Boeremoos mit braodworsBoeremoos mit braodwors, oftewel boerenkoolstamppot met verse worst, wordt in Venlo gegeten tijdens de boerenbruiloft op carnavalsdinsdag. Of dit een klassieker is? Lekker is het in ieder geval wel.