Met roomboter is cake natuurlijk niet te versmaden, maar deze cake is supersimpel te maken en wordt heerlijk luchtig
Limonlu unsuz kek (luchtige cake met citroen)Benodigdheden :
4 eieren
1 waterglas (175 gram) kristalsuiker
2 waterglazen (220 gram) maīzena
1 waterglas (200 ml) zonnebloemolie
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
1 citroen
Bereiding :
Rasp de schil van de citroen. Mix de suiker en eieren luchtig. Voeg achtereenvolgens de olie, zout, bakpoeder en vanillesuiker toe en mix goed. Voeg dan citroenrasp en het sap van een halve citroen toe en mix daarna de maīzena erdoor.
Vet een (ruime! De mijne van de foto was te klein, het beslag kwam er overheen) bakvorm goed in met olie en giet het beslag erin. Bak de cake gaar in de oven op 175 graden, tot hij mooi goudbruin is. Dit duurt ongeveer 40 minuten: er mag geen beslag meer aan een houten prikker of mes blijven kleven als je die in de cake prikt.
Bewaren:
Limonlu unsuz kek eenmaal afgekoeld inpakken in bijvoorbeeld aluminiumfolie. Hierdoor blijft de cake zeker vijf dagen vers.
* misschien ten overvloede, maar je moet de citroen eerst goed schoon boenen en bij het raspen opletten dat je alleen het geel raspt, niet het witte van de schil, want dat is bitter.