Auteur Topic: Realitynet Kookhoek  (gelezen 173705 keer)

Offline grasisgroen

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #540 Gepost op: 15-03-2016, 18:35:48 »
gezond rijstgerecht met gehakt en paprika (ik reken met rijst altijd op +/- 85gr droge rijst per persoon)

nodig (4 pers):
1 wok
1 pan om de rijst te koken
350 gr rijst
300 gr gehakt
2 - 3 paprika's in blokjes
3 bosuien in stukjes
6 tomaten (ontveld, ontpit en in blokjes) (mag ook een blikje zijn)
1 rode peper (als je van pittig houdt)
1 flinke teen knoflook (naar smaak)
2 theelepel kurkuma
1 theelepel zout (naar smaak)
zwarte peper (naar smaak)
1/2 theelepel uienpoeder
fijn gesneden selderijblad
(olijf) olie

- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- kruid het gehakt met het zout, de zwarte peper en de uienpoeder
- wok het gehakt samen met de knoflook en het rode pepertje
- voeg als het gehakt lekker bruin en rul is de paprika en bosui toe
- even meewokken en dan de tomatenblokjes toevoegen
- na +/- 5 minuten, als de tomatenblokjes lekker zacht zijn en het meeste vocht weer verdampt is, de rijst toevoegen
even doorscheppen, kurkuma erbij, selderij er overheen en klaar

Je kan hier eindeloos mee variëren..
- grote garnalen ipv gehakt (die moet je nadat ze kort gewokt hebben even uit de pan halen en later weer toevoegen)
- mais, erwtjes, kidneybeans toevoegen (als je het gehakt weglaat heb je een heerlijke vegetarische maaltijd)

Zelf heb ik hier altijd nog een salade bij. Bv. rucola, komkommer met een romige yoghurtdressing

Uienpoeder, nog nooit gebruikt. Waar gebruik je dat nog meer voor?

Lijkt me een lekker recept  ::jaja::
...maar soms even niet :)

Offline hulpdakdekker

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Babbelt maar wat
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #541 Gepost op: 15-03-2016, 18:51:15 »
O, hdd, uit welke film is dit ook alweer?

Spirited Away ::love::
Ik wil me bij deze distantiëren van bovenstaande post en wens niet op enige manier in verbinding te worden gebracht met dat idiote inhoudsloze gezwam.

Offline grasisgroen

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #542 Gepost op: 15-03-2016, 19:19:57 »
...maar soms even niet :)

Offline TimvDons

  • Winnaar EK Pool 2021
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • It's a plane
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #543 Gepost op: 9-04-2016, 14:30:14 »
Zoals beloofd nog een foto van de cajuntaart

We must use time wisely and forever realize that the time is always ripe to do right - Nelson Mandela

Offline hulpdakdekker

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Babbelt maar wat
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #544 Gepost op: 9-04-2016, 14:52:01 »
ik maakte gister nog iets met cajunspul
- krieltjes
- bleekselderij, druiven, peterselie, citroenrasp
- kipdijfilet, rode ui, rode paprika, CAJUNSPUL

Alleen toen keek ik effies op het potje van de cajunkruiden.
Want ik ben niet altijd zo van de potjes ;)

70% zout; en eerste opvolgende hoofdbestandeel: ui.

Ja, hooreens, dat kan ik zelf ook wel hoor jongens.

Dus na beetje daarvan te hebben gestrooid.. ben ik zelf nog maar even los gegaan met paprikapoeder, piment, oregano, en cayennepeper ;D
Ik wil me bij deze distantiëren van bovenstaande post en wens niet op enige manier in verbinding te worden gebracht met dat idiote inhoudsloze gezwam.

Offline Stormpie

  • Forumlid
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #545 Gepost op: 12-09-2016, 20:54:04 »
voor onze trouwe viervoeters... meer kun je vinden op DEZE pagina

Hondenijsjes

Honden vinden ijsjes heerlijk, de ijsjes die wij als mensen eten zijn echter niet altijd even gezond voor onze honden. Gelukkig kun je gemakkelijk je eigen hondenijsjes maken. Hondenijsjes zijn een handige manier om je hond verkoeling te geven, maar ook ideaal voor puppy’s die bezig zijn met tanden wisselen.

Je kunt  gemakkelijk een paar brokjes met water invriezen, ook ingevroren yoghurt of een ingevroren banaan zijn een succes. Daarnaast zijn er speciale hondenijsjes te koop. Ga je liever zelf aan de slag? Hieronder staan een aantal recepten.
Recepten hondenijsjes
Recept hondenijsje pindakaas banaan

Ingrediënten:

    540 ml magere yoghurt
    100 gram pindakaas
    1 banaan
    1 eetlepel honing
    Hondenkoekjes

Benodigdheden: plastic of papieren bekertjes

    Doe de yoghurt, pindakaas, banaan en de honing in een kom.
    Meng het geheel met een mixer tot een glad geheel.
    Schenk het mengsel in de bekertjes en steek een hondenkoekje er in als stokje.
    Zet de bekertjes in de diepvries en laat ze een nachtje staan. Verwijder het bekertje.
er was eens......

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014, Winnaar Bestemming X Pool 2024
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #546 Gepost op: 12-09-2016, 20:57:33 »
Die lust ik vast zelf ook wel  ::pinokkio::
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline Stormpie

  • Forumlid
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #547 Gepost op: 12-09-2016, 21:11:30 »
 ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::
er was eens......

Offline hulpdakdekker

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Babbelt maar wat
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #548 Gepost op: 15-09-2016, 09:26:32 »
Bbq-saus gemaakt.
Want het is zonde om elk jaar te kopen en nauwelijks te gebruiken.

Blijkt zowel makkelijk als lekker  :D
Recept? #dtv



Ik maakte een halve portie [dus voor 1/4 liter) van het volgende recept

Barbecuesaus - een halve liter

1 ui
500g tomaten
25g boter
1-2 el bruine basterdsuiker
2el citroensap of azijn
100ml tomatenketchup
1/2 tl mosterdpoeder (heb gladde mosterd op 't oog gedaan - denk ongeveer 1 tl)
zout, peper
worcestersaus


Stap 1:
Snipper ui.
Ontvel tomaten [inkruisen en in heet water] en in stukjes snijden.

Stap 2:
Boter smelten in pan.
Ui 3 minuten zachtjes fruiten, zonder te laten kleuren.

Stap 3:
Tomatenstukjes en suiker toevoegen.
Officieel 1 minuut bakken - maar door het sap uit de tomaten ging het meteen aan de kook.

Stap 4:
Citroensap of azijn; ketchup; en mosterd, er doorheen roeren.

Stap 5:
Zachtjes 15 minuten in laten koken.
Misschien iets langer - mijn saus had achteraf iets dikker gemogen.
Na ongeveer 10 minuutjes gaat hij af en toe aan zitten - dus soms even roeren.

Stap 6:
Pureren met staafmixer indien gewenst (heb ik wel gedaan).
Op smaak brengen met zouter, peper, en paar druppels worcestersaus.
Fini!



Eigenlijk allemaal heel eenvoudig. Het enige dat fout zou kunnen gaan, is je vergeet te roeren en dattie aan brandt.
Kind kan de was doen verder.
Ik wil me bij deze distantiëren van bovenstaande post en wens niet op enige manier in verbinding te worden gebracht met dat idiote inhoudsloze gezwam.

Offline Nieky

  • Aanspreekpunt Sport
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • Wielergek
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #549 Gepost op: 19-01-2019, 14:55:37 »
Ah, er is dus een kookhoek ;D

Oke, ik ben dus vaak kook-inspiratieloos
Veel verder dan verschillende soorten pasta's (maar dan ook vaak carbonara,pesto,bolognese of lichte variaties daarop), een aantal soorten rijstgerechten (nasi, tandoori, risotto) en agv kom ik gewoon niet zo snel  :-\\

Oja en salades natuurlijk.

Ik zoek dus niet persé hele ingewikkelde haute-cousine gerechten. Maar simpele dingen waar ik misschien niet snel genoeg aan denk.
You'll never walk alone

Offline Starlight

  • Aanspreekpunt Wie is... de mol?
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #550 Gepost op: 19-01-2019, 15:21:47 »
Naast de tips die HDD net noemde in het forummersquiztopic: neem eens het receptenblad van je geprefereerde supermarkt mee, zoals de Allerhande van de Albert Heijn. Staan vaak genoeg simpele recepten in. Wij zij daar thuis zo'n 5 jaar geleden mee begonnen en hebben inmiddels een hele map vol met recepten. Werkt heel goed :)
"Daar ligt inderdaad Starlight op een stoel"

Offline Lucy

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Life is like theatre <3
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #551 Gepost op: 19-01-2019, 15:25:27 »
Ovenschotels!

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R861150/kaaspie-met-gekaramelliseerde-ui
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R909476/ovenpasta-met-groenten

En lasagna, kun je ook heeeeel veel mee variëren ::jaja::

Qua pasta, heel makkelijk maar wel lekker vind ik saus van roomkaas met spinazie en spekjes. Evt ook champignons toevoegen. Of ravioli gebruiken ipv gewone pasta in je normale recepten.

En ken je deze risotto al? ::love::
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R196304/kruidenrisotto-met-aardbeien-en-parmaham


En ja als je gewoon simpele snelle gerechten zoekt, allerhande staat ook online. Voer een ingrediënt in (bijvoorbeeld die groente die in de bonus is) en filter op 'snel' of 'budget' of zo. Krijg je vanzelf recepten! Je kunt ook filteren op pasta/rijst/etc of vlees/vis/vega.
Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan en terug!

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #552 Gepost op: 19-01-2019, 15:49:44 »
Ik vind het onhandige aan sommige gerechten, zeker de ovenschotels, dat het vaak gebaseerd is op meer personen. Op zich wel logisch hoor, en ja ik kan ook voor 2 dagen maken, maar daar houd ik niet van. Of van sommige producten die erin moeten, heb je maar een klein beetje nodig, gebruik je het verder zelden tot nooit en eer je het weer nodig hebt, is het niet goed meer en kan het weer weg. Dat vind ik zo zonde.


Offline Gupp

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Als je links kijkt, zie je rechts niks!
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #553 Gepost op: 2-01-2020, 23:29:21 »
Joejoe ::zwaai::

Ik ben eigenlijk benieuwd naar jullie recepten voor een overheerlijke nachoschotel. ;D ::hypocriet::
Finalist TAR 2017 / WIDM Pool 2016 #9, 2018 #16, 2019 #138, 2020 #44 / RN Songfestival 2016 #15, 2017 #8 & #7, 2018 #34 & #14, 2019 #17 & #9, 2020 #10

Offline Molduck

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • keep calm and be happy’s
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #554 Gepost op: 3-01-2020, 07:10:38 »
Mijn recept voor nachoschotel:

Nachochips in een ovenschaal.
Gesneden paprika en ui over
Een lekkere laag geraspte kaas erover
10 in de oven op 180 graden  en dan eet smakelijk.

Mijn ervaring met gehakt en of tomatensaus erbij is dat het geheel dan heel zompig word.
deelnemer WIDMO 18 :)

Offline grasisgroen

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #555 Gepost op: 3-01-2020, 07:17:06 »
Nachoschotel kan ik je niet aan helpen ::sorry::  maar gisteren heb ik van zo'n duur pakket met alles, nouja bijna alles erin en nu afgeprijsd, een heerlijke pastinaaksoep gemaakt. Met hazelnoten en dat had ik nog nooit zo bij elkaar geproefd, echt superlekker  :)

Recept:
1 ui, 2 teentjes knoflook,3 pastinaken,1 prei,2 takjes peterselie,, 1 laurierblad,2 blokjes groentebouillon,200ml. slagroom, 25 gram hazelnoten, 1,5 eetlepel mosterd, 2 eetlepels olijfolie. Je hebt een staafmixer nodig voor deze soep.

Pel en snipper ui en knoflook en schil de pastinaak en snij in stukjes en de prei in ringen. Verhit in een grote pan de olijfolie en fruit ui, knoflook en prei ongeveer 5 minuten.Voeg 800 ml. water toe en de bouillonblokjes, laurier en pastinaak en laat ongeveer 10 minuten koken tot de pastinaak gaar is. Hak de hazelnoten in groffe stukjes en laat die in een droge koekenpan even aanbakken. let op dat ze niet verbranden! Neem het laurierblad uit de soep en pureer de soep met een staafmixer. Voeg room en mosterd toe en verwarm de soep nog even goed door.Verdeel de soep over kommen en garneer met de hazelnoten en peterselie.  ::bravo::
...maar soms even niet :)

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014, Winnaar Bestemming X Pool 2024
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #556 Gepost op: 3-01-2020, 13:24:23 »
Oh met Kerst hebben we een goeie nachoschotel gegeten, moet ik even  het recept vragen want had ik niet zelf gemaakt ;D
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline jehnnnycash

  • Forumlid
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #557 Gepost op: 17-01-2020, 15:15:50 »
Joejoe ::zwaai::

Ik ben eigenlijk benieuwd naar jullie recepten voor een overheerlijke nachoschotel. ;D ::hypocriet::

Oehhhhh, mocht je vlees eten, dan kan ik je aanraden ook nog gekookte (!) kip door onderstaand recept te doen! Maar hier de vega variant.
- 1 ui
- 2 paprika's
- teentje knoflook
- fajita-/wrap-/burritokruiden uit een pakje, of zelf kruiden met bijvoorbeeld (gerookte) paprikapoeder, komijn, ketoembar, oregano, en cayennepeper of chilipoeder
- een blik bonenmix (enigszins uit laten lekken maar niet afspoelen)
- een paar tomaten
- zak nacho's
- crème fraiche
- chilisaus
- geraspte kaas
- bosui

- Je oven verwarm je voor op 200 graden.

- Fruit de ui + knoflook. Tot de ui glazig is.
- Doe de (in stukjes gesneden) paprika erbij. Bak dat een paar minuten (3?? ik heb het liefst mijn paprika nog knapperig, dus ik bak het niet al te lang, maar kan uiteraard langer).
- De kruiden erbij, dat bak je nog een kleine minuut zodat je de kruiden wat aanbakt.
- Voeg je in stukjes gesneden tomaat toe. Dat laat je even staan tot je tomaat zo kapot is als je zelf wil ;)
- Voeg de bonenmix toe. Roer alles door elkaar en zet het vuur uit.
- Deze mix kan nu in een ovenschaal. Daar overheen gooi je de zak nacho's. En nuuuuu top je dát geheel met achtereenvolgens gesneden bosui, een berg kaas, en over de kaas gaan nog wat klodders creme fraiche en wat chilisaus.
- Dit zet je nog ongeveer tien minuten in de oven (gewoon tot de kaas goed gesmolten is) et voila.

« Laatst bewerkt op: 17-01-2020, 15:18:21 door jehnnnycash »

Offline hulpdakdekker

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Babbelt maar wat
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #558 Gepost op: 14-03-2020, 13:22:32 »
Ohja, wilde hier nog eens wat recepten dumpen. Maar vervolgens consequent vergeten.
Zal iig even iets met paksoi neerzetten die altijd goed bevalt, aangezien Hans ernaar vroeg.

Sure!
Paksoi is vooral heel crunchy, met een frisse smaak. Het is van belang om het blad en de stronk grofweg gescheiden te houden. Het blad slinkt namelijk heel snel (1-2 minuten), terwijl de stronk eerder 3-4 minuutjes nodig heeft.

Wat ik altijd prima vind:
- kip (idealiter kipdijfilet) in kleine blokjes snijden. Beetje omhusselen met wat ketjap(marinade).
- paksoi snijden, gewoon in de breedterichting zoals bijna alles. Blad misschien in repen van 4cm; stronk eerder in 1-2 centimeter. Blad achterhouden.
- stuk of 3 tomaten in bijvoorbeeld 8 stukken per stuk snijden.
- Stuk of 3 lenteui'tjes in ringetjes snijden. Het groen achterhouden.
- Een mango in blokjes snijden, of lekker voorgesneden kopen.
- Kip iets van 4 minuten bakken. Dan de lenteui-stronkjes, paksoi-stronkjes, en tomaten erbij. Zoetzure woksaus erbij. Deksel erop, iets van 2-3 minuten laten pruttelen. Mango erbij, nog 1 minuutje laten doorgaren. Paksoi-blad in de pan, en om blijven scheppen. Zo slinkt het sneller, en houd je het beter in het oog. Zal een minuutje duren ofzo.
- Serveren met rijst; bestrooien met de groene ringetjes van de lenteui.

Tijd is altijd een inschatting: hangt heel erg er vanaf hoe hard je vuur staat. Dus altijd blijven luisteren, kijken, ruiken, proeven.
Ik wil me bij deze distantiëren van bovenstaande post en wens niet op enige manier in verbinding te worden gebracht met dat idiote inhoudsloze gezwam.

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014, Winnaar Bestemming X Pool 2024
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #559 Gepost op: 14-03-2020, 13:29:40 »
Nog goeie recepten met wc papier? #dtv
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human