Hier is het recept :
Varkenshaasjes gevuld met gehakt en bladerdeeg (4 pers.)
4 plakjes diepvries bladerdeeg
1 kleine winterwortel (ong. 200 gr.)
zout
1/2 kleine ui
1 ei
100 gr rundergehakt
1 el. verse groene peperkorrels (potje)
2 varkenshaasjes (ong. 400 gr)
peper
2 el bloem
1 tl dragon
VOORBEREIDEN
Bladerdeeg uitspreiden. In ong. 10 minuten laten ontdooien.
Wortel schrappen en wassen. In dunne plakjes snijden.
In pan met weinig water en zout plakjes wortel ong. 5 min. koken.Afgieten.
Ui pellen en fijsnipperen. Ei splitsen (Eiwit wordt niet gebruikt).
In kopje eidooier loskloppen. In kom doen: gehakt, ui, peperkorrels en zout. Goed mengen. Varkenshaasjes in lengte aan een kant tot op ong. 1 cm. insnijden. Openvouwen. Inwrijven met zout en peper.
Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes deeg op elkaar leggen. Met deegroller uitrollen tot een lap van ong. 25 x 25 cm. Een varkenshaasje met opgesneden kant naar boven op bladerdeeg leggen. Bestrooien met dragon. Helft van wortel erover verdelen gehakt erover uitspreiden. Rest van wortel erover verdelen.
Andere varkenshaasje met opengesneden kant naar beneden erop leggen. Bladerdeeg als
pakketje dichtvouwen . Bestrijken met losgeklopte eidooier. Tot gebruik afgedekt in
koelkast leggen.
BEREIDEN
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bakplaat invetten. Bladerdeegpakketje met naad naar
beneden op bakplaat leggen. Opnieuw bestrijken met losgeklopte eidooier. In het midden van de oven vlees in bladerdeeg in ong. 35 min. gaar en goudbruin bakken.
Op schaal leggen, op tafel in vieren snijden
(Ziet er mooi uit en is niet moeilijk qua smaak
, als hij het klaar gemaakt heeft, hoor ik nog wel hoe het gesmaakt heeft.