Auteur Topic: Realitynet Kookhoek  (gelezen 173710 keer)

Offline Malcolm

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #440 Gepost op: 16-08-2003, 15:43:29 »
Ik heb gister bij de BBQ een heerlijke salade gemaakt. Hier het recept. :)

- sla
- eieren
- ui
- tomaten
- zwarte olijven met pit
- avocado
- Hütte kase (of hoe je t ook schrijven mag)
- Feta
- asperges
- zilveruitjes
- geraspte wortel
- bakje komkommer/zomersalade
- fritessaus
- Italiaanse noten/kruidenmix

voor de dressing:
- olijfolie (4 eetlepels)
- basilicumazijn (balsamico) (1 eetlepel)
- honing (1 theelepel)
- mosterd (1 theelepel)

Dressing maken (olie als laatste mengen), sla wassen. Dressing over sla. Eieren koken. Alles op de sla en klaar is kees. Nog een beetje peper erop en klaar. :)

Offline Han13

  • winnaar WIDM-pool 2007
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #441 Gepost op: 9-09-2003, 12:14:01 »
Heeft er iemand nog 'n lekker recept voor 'n quiche of zoals de Amerikanen 't zeggen 'n 'cheesecake'? Dat heb ik al jaren 'n keer willen maken, maar ik ben er nooit aan toegekomen, omdat ik geen goed recept heb.  :-\

Offline idefix

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • just keep swimming
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #442 Gepost op: 9-09-2003, 12:30:32 »
Het leuke van een quiche is dat je er eindeloos mee kan varieren. bij mij is een quiche geen 2x hetzelfde.
Je hebt de basis van deeg (ik neem altijd bladerdeeg)
een vulling, die dus elke keer anders is,
en een mengsel van room en eieren om de boel bij elkaar te houden.
Ik gebruik koksroom 200ml pakje en dan neem ik 5 eieren.

Voor de vulling: bv zalmquiche met pepertjes en citroen
verse zalmfilet marineren in citroensap vermengd met olie. In de koelkast leggen voor een uurtje ofzo.
Intussen rood pepertje fijn snijden, en paar tenen knoflook pellen

Het vocht van de zalm (citroensap en olie) in een koekenpan doen, vocht inkoken en dan het pepertje en de knoflook (geperst)  erin fruiten.
De vorm bekleden met bladerdeeg,  de zalm in stukjes snijden of breken en erin doen en het pepertje+knoflook met het bakvet erovereen gieten

200 ml koksroom mengen met 5 eieren, peper en zout naar smaak en wat geraspte kaas.
mengsel over de zalm gieten
evt. nog wat geraspte kaas eroverheen

Taart 3 kwartier a 1 uurtje in de oven op 200 graden
Evt kan je er ook broccoli bij doen, die bak ik dan heel even mee met de peper en de knoflook zodat de rauwheid er wat af is. (gaart in de oven verder) en de broccoli een beetje bedekt is met het vocht uit de pan

2e favoriet: Gehakttaart met groente (harde groente, dus broccoli, bloemkool, courgette, spruitjes)
Gehakt rul bakken met knoflook en een uitje
Cayennepeper erdoor + evt tomatenpuree
De groente even meebakken zodat ze niet meer helemaal rauw is
Mengsel in beklede bakvorm

room eiermengsel eroverheen (200ml koksroom en 5 eieren) en evt. geraspte kaas.


spinazietaart met geitenkaas
diepvriesspinazie heel goed uit laten lekken zodat al het vocht eruit is.
Zachte geitenkaas in blokjes snijden en door de spinazie doen
evt. noten erdoor, een bakje boursin of cantadou is ook lekker erdoor
in beklede bakvorm doen
standaard room/eiermengsel eroverheen en evt geraspte kaas.



Smakelijk!
we're back :(

Offline Han13

  • winnaar WIDM-pool 2007
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #443 Gepost op: 9-09-2003, 12:37:38 »
Nou, gelijk al 3 verschillende recepten!  :o  Heel erg bedankt idefix! 't klinkt allemaal heerlijk. Ik zal binnenkort 'ns gaan proberen hier thuis een van je recepten klaar te maken voor m'n ouders en ik. Ik hoop dat 't zal smaken.  :)

Wel grappig dat jij de quiches maakt met bladerdeeg. Ik heb wel vaker in de supermarkt bij pakjes gestaan, die speciaal voor quiches te maken zijn, maar mij leek dat nooit zo lekker. Maar met bladerdeeg lijkt 't me wel heel lekker en ook 'n stuk makkelijker lijkt me. (bij die pakjes moet je van poeder nog zelf deeg maken)

Je kunt er idd dus eindeloos mee varieren. Je kunt er eigenlijk gewoon alles instoppen wat je lekker lijkt en net voorhanden hebt en zo kun je telkens eigenlijk 'n heel ander gerecht maken.  :)

Offline Cora Bora

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • CB&T secret-mole-org
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #444 Gepost op: 9-09-2003, 12:49:50 »
ik moet volgende week voor vegetarische vrienden koken maar heb al mijn recepten zonder vlees zo langzamerhand wel gehad..iemand nog iets nieuws voor mij?

Offline Han13

  • winnaar WIDM-pool 2007
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #445 Gepost op: 9-09-2003, 12:53:45 »
ik moet volgende week voor vegetarische vrienden koken maar heb al mijn recepten zonder vlees zo langzamerhand wel gehad..iemand nog iets nieuws voor mij?

Misschien kun je 'n quiche maken met alleen allerlei groentes en kaas erin? Zomaar 'n ideetje dat ik kreeg van idefix.  ;)

Verder ben ik niet zo thuis in de vegetarische keuken, dus ik zou je niet echt kunnen helpen.  :-\  Wat wel heel makkelijk zonder vlees kan worden gemaakt zijn dingen als lasagna. Gewoon 't gehakt vervangen door allerlei lekkere groentes (paprika, prei, wortel, broccoli of spinazie of 'n mengsel van 'n aantal groentes) en je gasten zullen smullen.  :)
« Laatst bewerkt op: 9-09-2003, 12:56:33 door Han13 »

Offline Cora Bora

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • CB&T secret-mole-org
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #446 Gepost op: 9-09-2003, 12:54:45 »
ik heb al 321 verschillende soorten quiches voor ze bereidt...  ;D

Offline Han13

  • winnaar WIDM-pool 2007
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #447 Gepost op: 9-09-2003, 12:58:10 »
Mmm, niet zo geschikt dan natuurlijk.  ;D

Dan zul je toch de hulp van anderen nodig hebben, want zoals ik al schreef ben ik niet zo thuis in de vegetarische keuken. Maar wellicht zijn er hier 'n aantal vegetariers onder ons, die heerlijke orginele (wat in dit geval niet 't onbelangrijkste is!) recepten voor je in de aanbieding hebben.  :)

Offline pimwiz

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #448 Gepost op: 9-09-2003, 13:03:17 »
Vegetarisch succesrecept: simpel, zo klaar en... overheerlijk!  :D

(op basis van recept voor 2)
Tagliatelle of andere verse pasta
125 ml crème fraiche
100 g walnoten
1 mango
Bosuitjes (half bosje ofzo)
150 gorgonzola

Voorbereiding:
- Breek de walnoten (in theedoek met deegroller of fles) en rooster ze langzaam in een anti-aanbakpan zonder boter - stoppen net voordat ze zwarte randjes krijgen
- was de bosuitjes en knip of snijd er ringetjes af
- snijd de mango en de gorgonzola in stukjes

Bereiding:
- kook de pasta
- doe de crème fraiche in een anti-aanbakpan of een steelpan oid en warm hem op
- gorogonzola erdoor en goed laten smelten (hoe rijper de gorgonzola, des te lekkerder!!)
- warm de mango erdoorheen

Klaar!  :P
Saus en pasta apart serveren, bosuiringetjes en geroosterde walnootstukjes in een bakje op tafel voor de finishing touch.

Offline Cora Bora

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • CB&T secret-mole-org
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #449 Gepost op: 9-09-2003, 13:04:12 »
wow! let's print!!  :D

Offline Tijgertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Tijgerrrrr
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #450 Gepost op: 9-12-2004, 11:17:04 »
Speciaal voor Stormpie, plaats hier je lekkerste kerstgerechten! :D
Nu te huur in Zeeland: Strandstoelen! Slechts €3,00 per dag.

Offline Ville

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #451 Gepost op: 9-12-2004, 11:19:09 »
Je hebt um al gevonden :D
don't submit to stupid rules... Don't accept average habits... Push the limit!!

Offline Tijgertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Tijgerrrrr
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #452 Gepost op: 9-12-2004, 11:23:14 »
Weet niet eens meer welke pagina. Ik dacht iets van 10 ofzo :-X
Nu te huur in Zeeland: Strandstoelen! Slechts €3,00 per dag.

Offline Stormpie

  • Forumlid
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #453 Gepost op: 9-12-2004, 11:26:53 »
 ::ok::
Dit was het kerstrecept van vorig jaar. Smaakte prima!!
met aardappeltjes, rode kool, stoofpeertjes en een frisse salade

Lamsbout in bockbiermarinade
BEREIDING
Pel de knoflook en snijd deze in langwerpige reepjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Maak in de lamsbout op verschillende plaatsen inkepingen. Steek daar de reepjes knoflook, jeneverbessen en kruidnagels in. Leg de lamsbout in een schaal. Schenk het bockbier en de port erover heen. Leg de uien in het vocht. Laat het vlees minstens 2 uur in de koelkast marineren. Draai het vlees zo af en toe om. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Haal de lamsbout uit de marinade. Strooi de gemalen peper erover en verpak de bout in ontbijtspek. Bind het spek vast met rolladetouw. Leg de lamsbout in een braadslee. Schenk dan de marinade rondom. Braad het vlees 20 minuten.
Verlaag dan de temperatuur tot 150 °C en braad nog 11/2 uur door. Bedruip het vlees regelmatig met het vocht. Zet de oven uit en laat de lamsbout een kwartier rusten.
Haal de braadslee daarna uit de oven. Snijd de lamsbout in plakken. Zeef de jus en breng deze op smaak met zout, peper en een scheutje rode port.

INGREDIËNTEN
4 teentjes knoflook
2 uien
lamsbout van 11/2 kilo
10 jeneverbessen
4 kruidnagels
1 flesje bockbier
1 dl rode port
versgemalen peper
250 gram ontbijtspek
zout
er was eens......

Offline Eirc

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • de lokroep roept
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #454 Gepost op: 9-12-2004, 11:31:22 »
Ik kan van geen hout koken,
Maar een lekker bijgerecht voor de kerst zijn soezen.
Het is kei-makkelijk, en met slagroom altijd lekker.
Met hartige vulling KAN het ook lekker zijn maar niet die van mij :-\\

Dit heb je nodig:
* 2 dl water
* 100 gram bloem
* 100gram boter
* 4 eieren
* wat zout
* Slagroom òf andere vulling

En zo maak je het klaar:
Breng het water met zout en de boter aan de kook in een pan met dikke bodem en laat de boter erin smelten. Voeg ineens alle bloem toe en roer net zolang tot het deeg als een bal van de wand en de bodem van de pan loslaat. Haal de pan van het vuur en voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen. Roer het deeg nu nog 5-10 minuten krachtig door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg of spuit hier ong 40 kleine bergjes deeg op In mijn combi-magnetron kunnen er slechts ong 30 op een plaat 8). Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 °C, stand 4 en bak de soesjes in 20-25 minuten bruin en gaar. Temper na 10 minuten de oven naar 175 °C, stand 3. De soesjes zijn gaar wanneer ze licht aanvoelen. Laat de soesjes op een rooster afkoelen.
 Voor slagroomvulling:
 Maak aan de onderzijde een klein gaatje in de soesen, en spuit zee vol met slagroom.
 Voor hartige vulling:
 Sneed de soezen als een broodje in tweeën. Plaats tussen de 2 helften een ruime hoeveelheid hartige vulling.

Ze zijn dezelfde dag het krokantst, maar je kun ze tot zo'n 3 dagen nadien serveren.
I'm Not Sure, Who's Fooling Who Here...

Offline Ibung

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • zurkeltrutte?.
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #455 Gepost op: 9-12-2004, 11:51:12 »
een fantastisch en supermakkelijk nagerecht:

een pot kersen
slagroom
ijs naar smaak

verwarm de kersen, op bordje scheppen, ijs erbij, slagroom erop en klaar!
As ge de endjes an mekare moet kneupe bende alted in touw

Offline Nelisje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Guaranteed to blow your mind
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #456 Gepost op: 12-12-2004, 21:30:49 »
Deze lasagna is echt ÈCHT heel erg vreselijk lekker!!! Allemaal proberen. Het is een vegetarisch gerecht, maar echt zo één waar je absoluut geen vlees in mist.

Komt ie:

- 1 pak Iglo bladspinazie (450 gram)
- 500 gram champignons
- 2 uien
- 100 cc (ml) Blue Band Vloeibaar
- 4 eetlepels groene pesto
- 1 blik gepelde tomaten (netto gewicht 400 gram)
- zout
- peper
- 50 gram bloem
- 0,5 l melk
- 2 theelepels basilicum
- 300 gram mozzarella
- 250 gram lasagnevellen (voorgekookt)
- 75 gram Parmezaanse kaas


 

 
    Ontdooi de spinazie. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui.Verhit 1 eetlepel margarine. Fruit de helft van de ui. Voeg de spinazie toe en bak ca. 3 minuten. Schep de pesto erdoor.Verhit 1 eetlepel margarine. Fruit de rest van de ui. Voeg de champignons toe en bak ze ca. 5 minuten. Roer de tomaten erdoor. Laat ca. 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper.Smelt de rest van de margarine. Roer de bloem erdoor. Voeg in scheutjes de melk toe. Roer de basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de mozzarella in plakjes.Vul een ovenvaste schaal met om en om helft van tomatensaus, helft van mozzarella, helft van spinazie, helft van béchamelsaus, helft van lasagne, rest tomatensaus, rest spinazie, rest mozzarella, rest lasagne en rest béchamelsaus. Bestrooi met kaas. Dek dit af met folie.Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de lasagne in ca. 40 minuten gaar worden. Haal het folie eraf en laat in nog ca. 5 minuten bruin kleuren.
Angel of the first degree

Offline Bakkertje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #457 Gepost op: 12-12-2004, 22:40:39 »
mmmmmm klinkt zalig nelisje...is zeer zeker het proberen waard!!
Altijd blijven lachen wat er ook gebeurd, al is het van de zenuwen!

Offline Stormpie

  • Forumlid
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #458 Gepost op: 14-12-2004, 10:26:59 »
"Zootje" is een Volendammer visgerecht (klaar in 30 min.)
voor dit recept gebruik je de dunne tot pinkdikke natte aal
nodig voor 't zootje:     
1 pond natte aal per persoon
aardappelen (liefst een beetje stevige)
zout voor op de aardappelen

voor de butter en eek: 
½ tot ¾ pakje roomboter
½ kopje azijn
minimaal 2 theelepels zwarte peper

groente:
rode kool

KOKEN VAN HET ZOOTJE
schil de aardappelen en doe ze in niet te kleine stukken in een ruime pan
zorg dat ze net onder water staan
leg hier boven op de schoongemaakte natte aal
kook dit geheel met zout tot de aardappelen gaar zijn, dan is de aal ook klaar
keer de pan om op een gortemetiel (groot bord met gaten) of in een vergiet
in de tijd dat het zootje op staat maak je de butter en eek doop
smelt de boter in een steelpan, de boter mag niet bruin worden dus heel langzaam smelten
doe tijdens het smelten van de boter de azijn erbij + de zwarte peper
roer er met een garde goed door heen tot dat het een beetje dikkig begint te worden
de kook mag er net wel/niet over heen
maak in de tussen tijd ook de groente klaar

Vroeger zette men de kom met zure doop (om de aardappels in te dopen) in het midden van het gortemetiel. De gortemetiel werd dan in het midden op de tafel gezet, of als ze op de botter zaten op de vloer en ieder had een vork en at van het grote bord. Ook had men vroeger geen groentes bij dit gerecht
Tegenwoordig schept men gewoon op. De zure doop is voor over de aardappelen en de aal.
De aal eet je met je vingers en kluiven maar.

er was eens......

Offline Dorine

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Realitynet Kookhoek
« Reactie #459 Gepost op: 14-12-2004, 10:46:53 »
Weet iemand van de dames mss een recept voor gevulde varkenshaas ??omg ze gaan nooit geloven dat ik dit niet voor mezelf uitzoek
Mijn prinsje is chriz!!