@Basil Flawtie: Quillan dat ken ik wel!!! Ik kom net terug uit Montclar, dat ligt ongeveer halverwege Carcassonne en Limoux (Bij Rouffiac, dat ligt langs de weg, Montclar niet)
Het was het derde jaar dat we daar op de camping gezeten hebben en het was weer waanzinnig! Mijn vriend is kastelenfreak dus die komt daar zeker aan zijn trekken!
Carcassonne op de 14e juli, daar hebben we ons niet aan durven wagen, omdat we hoorden dat er 700.000 mensen op af kwamen. Maar we hebben het vuurwerk wel gehoord!!
We hadden eventueel naar de parkeerplaats bij Carcassonne op de péage kunnen gaan, maar volgens mij sta je daar na afloop ook gewoon in de file.
Ja, burchten genoeg daar. Ik was reeds in Queribus, Puivert, Rennes-le-Chateau, Puilaurens,Peyrepertuse en Montségur. Prachtige uitzichten, en ook de bijbehorende geschiedenis van de Katharen staat bol van de mysteries.
En is dat nu niet echt iets voor Molliefhebbers ?
Het vuurwerk van Carcassonne op 14 juli is het grootste van Europa, maar zoals je zegt, er komt inderdaad een enorme massa volk op af.
Een geheime tip : net voorbij de Universiteitskliniek ( op de weg naar de Cité ) ligt rechts een heuvel van waar je het vuurwerk mooi kan bewonderen,zij het een beetje van op afstand. Je moet even een stukje zandweg nemen en dan kom je er zonder problemen bij.
De parking Bellevue op de A 61 zal vermoedelijk wel helemaal propvol staan op die avond,maar je hebt er wel een mooi uitzicht op de Cité.
We hebben natuurlijk weer de nodige Blanquette ingeslagen, en nu ook de Methode Ancestrale ontdekt. Die is ook erg lekker. Hij schijnt ook ergens in Belgie te krijgen te zijn, en bij de Cactus in Diekirch maar dat moeten we nog even uitzoeken.
Ik doe ook jaarlijks een voorraadje mee.
Mijn voorkeur gaat uit naar de biologisch geproduceerde Blanquette.
Ik ben al jarenlang klant bij een kleine biologische wijnboer van Nature & Progres in Couiza en die mens doet dat met zo veel liefde dat het ontroerend wordt...
De naam Blanquette mag trouwens niet meer gebruikt worden van Europa, het moet nu allemaal Crémant worden.
Wist je trouwens dat Blanquette de Limoux de voorvader is van de huidige Champagnes ?
Het is een mooi verhaal en als het je interesseert wil ik het hier wel eens vertellen.
In België vind je Blanquette in de bioshop in Nijlen, en waarschijnlijk ook nog wel in gespecialiseerde wijnhandels.
In Nederland weet ik het niet,maar ik vermoed dat het daar ook wel te vinden moet zijn.